Yeşil Sol Parti’nin Hakkari eşbaşkanları seçildi

Yeşil Sol Parti’nin Hakkari eşbaşkanları seçildi

Yeşil Sol Parti’nin, Hakkari'de düzenlenen 1. Olağanüstü Kongresi’nde Eş Sözcülüğe Viyan Tekçe ve Halit Abi seçildi.

Yeşil Sol Parti, Hakkari'de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) binasında, 1. Olağanüstü Kongresini gerçekleştirdi. Düzenlenen kongreye HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Yeşil Sol Partinin Milletvekili aday adayları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve ilçe yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri katılım sağladı. Kürtçe ve Türkçe, “Birlikte kazanacağız” pankartı ve Yeşil Sol Parti (YSP) bayrakları asıldı. Kongre de seçilen divan üyelerinin ardından demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.

690x450nc-hkr-07-04-2023-yesil-sol-parti-kongre5.jpg

‘HESABINI SORACAĞIZ’

Türkiye genelinde 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin son yüzyılın seçimi olduğunu vurgulayan HDP’li Sait Dede, “Kürt ve tüm farklılıklara karşı seçimlerin ardından katliamlar, tutuklamalar, doğa talanı ve savaş dahil her şey yapıldı. Hem hukuken hem de siyaseten mutlaka bu olanların hesabını soracağız” ifadelerini kullandı.

Maliyet ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından tek listeyle gidilen kongrede Yeşil Sol Parti Hakkari Eş Sözcülüğü’ne Viyan Tekçe ve Halit Abi seçildi.

690x450nc-hkr-07-04-2023-yesil-sol-parti-kongre1.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum