Yeşil Artvin Derneği Cerattepe'yi AYM'e taşıdı

Yeşil Artvin Derneği Cerattepe'yi AYM'e taşıdı

Yeşil Artvin Derneği, yerel mahkemenin Artvin Cerattepe’de “madencilik yapılabilir” yönündeki kararını ve Danıştay’ın onayını, adil yargılama yapılmadığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı.

Yeşil Artvin Derneği, Artvin’in Kafkasör Yaylası Cerattepe mevkiinde “madencilik yapılabilir” yönünde Danıştay’ın onayladığı yerel mahkeme kararını, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşıdı.

Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu’nun da destekleriyle davayı AYM’ye taşıdıklarını belirten Yeşil Artvin Derneği avukatı Bedrettin Kalın “Kaboğlu hocamızın hukuksal gerekçelerin yazılması kısmında çok önemli katkıları oldu. Yeşil Artvin Derneği adına 708 kişinin müdahilliğiyle yasal sürecin son günü 23 Ağustos’ta AYM’ye başvurduk. Hukuksal süreç işlerken Cerattepe’deki madencilik faaliyetlerinin devam ediyor olması dolayısıyla, faaliyetlerin durdurulmasına dair tedbir talebimiz de var. Oldukça geniş kapsamlı 24 sayfalık dava dilekçesiyle başvurduk. Biz adalet arıyoruz” dedi.

Cumhuriyet’in haberine göre, Kalın, ayrıca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) de başvurabilmek için öncelikle ulusal yargı yollarının tüketilmesi gerektiğini ve AYM’nin de bu ulusal hukuk yollarından biri olduğunu da sözlerine ekledi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.