'Yerel Medya Semineri' Akçakoca'da başladı

'Yerel Medya Semineri' Akçakoca'da başladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlediği '81'inci Yerel Medya Semineri', Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde başladı.

İlçedeki otelde düzenlenen seminerin açılışına Düzce Vali Yardımcısı Muhammet Mustafa İmanoğlu, Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Suat Madenci de katıldı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, gazeteciliğin zor bir dönemden geçtiğini söyleyerek, "Her iktidara her siyasiye dik durmaya çalışıyoruz. Onlarla mesafemizi bozmamaya çalışıyoruz. Türkiye'nin en büyük meslek örgütünden biriyiz. Gazeteciler de mağdursa onların yanında olmaya çalışıyoruz. Gazetecinin ikinci adresi adliye oldu. Gazetecilik neden bu hale düştü? Bunu biraz da kendimizde aramalıyız. Dayanışma halinde olmalıyız. Daha çok da yerel gazeteciler dayanışma içinde olmalı" dedi.

Akçakoca, Düzce, Bolu, Bilecik, Karabük, Zonguldak başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden çok sayıda gazetecinin katıldığı 2 gün sürecek seminerde, 'Gazetecilikte örgütlenmenin önemi', 'İfade özgürlüğü ihlalleri', 'Medyada dil yanlışları', 'Resmi ilanlar ve yerel medya' başlıklı oturumlar gerçekleştirilecek. Seminer, sertifika töreni ile sona erecek. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.