Yenikapı'ya gitmeyen Sıla'nın konserleri iptal edildi

Yenikapı'ya gitmeyen Sıla'nın konserleri iptal edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Yenikapı mitingine "şov" diyerek tepkisini gösterdiği için şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun 21 ve 22 Eylül tarihlerinde Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde vermeyi planladığı konserlerini iptal etti.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Yenikapı'da düzenlenen mitinge katılmayacağını açıklarken ""Darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun, gösterişin içerisinde bulunmayacağım" dediği için hedef konulan şarkıcı Sıla Gençeroğlu'nun 21 ve 22 Eylül'de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde vermeyi planladığı konserleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından iptal edildi. 

Konuya ilişkin İBB'den yapılan açıklamada, "Tuzaklara karşı milletimizin ve millet kavramını idrak etmiş olan sanatçılarımızın sergilediği onurlu duruş ve topyekun karşı koyuş, Türk Milleti nezdinde millet olma kavramı içerisinde hak ettiği yeri bulmuştur. Bu bağlamda halkımızın ülkemize sahip çıkmak için meydanlarda verdiği mücadeleyi şov olarak nitelendiren, bu onurlu duruş ve iradeyle alay eden sanatçılar da bulunmaktadır. Bu nedenle söz konusu sanatçılardan biri olan Sıla Gençoğlu'nun 21 ve 22 Eylül 2016 tarihlerinde Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesinde yapılması düşünülen konserleri belediyemizce iptal edilmiştir" denildi.

Bursa konseri de iptal oldu

İBB'nin aldığı bu kararın yanı sıra, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı da Sıla'nın 28 Eylül'de Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda vermeyi planladığı konserinin iptal edildiği duyurdu.

Yapılan açıklamada gerekçe olarak ise şunlar kaydedildi: "Halkımızın ülkemize sahip çıkmak için meydanlarda verdiği mücadeleyi şov olarak nitelendiren, bu onurlu duruş ve irade konusunda gerekli duyarlılığı göstermeyen sanatçılardan biri olan Sıla Gençoğlu'nun 28 Eylül 2016 tarihlerinde Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosunda yapılması düşünülen konserin yer tahsisi belediyemizce iptal edilmiştir" denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.