Yenikapı'da üç partinin katılımıyla 'Demokrasi ve Şehitler mitingi'

Yenikapı'da üç partinin katılımıyla 'Demokrasi ve Şehitler mitingi'

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Yenikapı Meydanı’nda yapılan “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” saat: 17.00’da başladı.

Yenikapı Meydanı’nda yapılan “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” saat: 17.00’da başladı. Miting nedeniyle bazı yollar kapatılırken, alternatif güzergahlar oluşturuldu.

Alana girişler

Mitinge gelenler, kurulan 165 metal dedektörlü arama kapısından geçtikten sonra şapka ve bayraklarını alarak miting alanına alınıyor.

Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlerin fotoğrafları ve isimlerinin ekrana yansıtılacağı bir film gösteriminin yapılacağı mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile parti liderlerinin alana gelişiyle ana program başlayacak.

İstiklal Marşı ile başlayacak program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam edecek ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez öncülüğünde dua edilecek.

Konuşmalar

İlk konuşmayı, programda değişiklik olmadığı takdirde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli yapacak. Ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sonra da Başbakan ve AKPGenel Başkanı Binali Yıldırım konuşacak. TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasıyla miting tamamlanacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 15 bin polis memuru mitingde görev alıyor. Mitinge gelenler, polisler tarafından tek tek aranıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, miting alanı ve çevresinde, denizden sahil güvenlik ve deniz polisi tarafından botlarla miting süresince havadan ise 2 helikopterin gerekli tedbiri alacağı bildirildi.

Güvenlik

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 15 bin polis memuru mitingde görev alıyor.

Mitinge gelenler, polisler tarafından tek tek aranıyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, miting alanı ve çevresinde, denizden sahil güvenlik ve deniz polisi tarafından botlarla miting süresince havadan ise 2 helikopterin gerekli tedbiri alacağı bildirildi.

Twitter’dan çağrı

Öte yandan Bugün miting için için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakanlık twitter hesaplarından çağrı yapıldı.

“#TekMilletTekYürek” hashtag’iyle yapılan çağrılarda insanlar Yenikapı’ya davet edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.