Yeni keşfedilen 7 gezegende yaşam umudu

Yeni keşfedilen 7 gezegende yaşam umudu

NASA, dünyadan 40 ışık yılı uzakta bulunan 7 gezegen keşfettiğini açıkladı.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tüm dünyanın merakla beklediği basın toplantısında, 7 yeni gezegen keşfedildiğini açıkladı

NASA’dan yapılan açıklamada,  güneş sistemi dışında keşfedilen gezegenlerin, dünyaya 40 ışık yılı uzakta olduğu bilgisi verildi.

Güneş Sistemi dışındaki yıldızların yörüngesinde dolaşan ‘exoplanet’ olarak adlandırılan bu gezegenlerin keşfinin evrende dünya dışındaki canlı varlıkların keşfi için önemli bir temel oluşturabileceği düşünülüyor.

Çapları ve kütleleri bakımından Dünya’ya benzeyen gezegenlerin yaşamı destekleyebilecek yapıda oldukları öğrenildi.

Üzerlerinde su bulunabileceği belirtilen gezegenlerin dünyaya yakın oldukları belirtilirken en iyi teleskopların (Spitzer Uzay Teleskobu) deneyde kullanıldığı ifade edildi.

NASA’nın gezegenlerle ilgili keşfi, kurumsal Twitter hesabından, “Yeni bir rekor: Güneş sistemimizin dışında, tek bir yıldızın çevresinde, 7 dünya ölçekli gezegenler bulduk; 3 de yaşanabilir bölge” anonsuyla duyuruldu.

Belçika’nın Liège Üniversitesi’nden önde gelen yazar Michaël Gillon, “Gezegenlerin hepsi birbirine yakın ve aynı yıldızın etrafında. Bu da Jüpiter’in etrafındaki ayları çok andırıyor” dedi.

Birleşik Krallık Cambridge Üniversitesi’nden birlikte yazar Amaury Triaud, ekibin yaşanabilirlik hakkındaki algılamaları genişletmek için “ılıman” tanımlamayı başlattığını söyledi. (Duvar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.