Yemen'de 140'tan fazla kişiyi öldüren saldırı protesto edildi

Yemen'de 140'tan fazla kişiyi öldüren saldırı protesto edildi

Yemen'in başkenti San'a'da binlerce kişi, önceki gün bir cenaze töreninin hedef alındığı ve 140'tan fazla kişinin öldüğü hava saldırısını protesto etti.

Göstericiler kentteki Birleşmiş Milletler Temsilciliği'nin önünde toplandı ve Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun sorumluğu tutulduğu saldırıyla ilgili uluslararası bir soruşturma yapılmasını talep etti.

Suudi Arabistan, saldırıda rol oynadığını kabul etmedi ancak bir soruşturma yapılacağı taahhüdünü verdi.

Riyad yönetimi, geçen yıl ülkedeki iç savaşa uluslararası toplum tarafından tanınan Yemen hükümetinin yanında girmişti.

Başkenti kontrol eden Husi isyancılarla ittifak yapan Eski Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, halka intikam için Suudi Arabistan sınırındaki askerlere saldırmaları çağrısı yaptı.

Husi yönetiminin atadığı İçişleri Bakanı Gawal El Rawishan'ın babasının cenazesini hedef alan saldırıda 500'den fazla kişi de yaralanmıştı.

Cenazeye katılan Rawishan ve pek çok sayıda Husi yetkili saldırıda ağır yaralandı.

Saldırı BM, AB ve ABD tarafından kınandı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon "sivilleri kasten hedef hiçbir saldırı kabul edilemez" dedi ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini söyledi.

ABD: Koalisyona yardım gözden geçirilecek

ABD, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona verilen desteğin "derhal gözden geçirileceğini" belirtti.

Husi lider Abdül Mali El Husi televizyonda yaptığı konuşmada, saldırının Amerikan silahlarıyla ve Washington'dan alınan "yeşil ışıkla" düzenlendiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.