Yaz tatilinde gidilebilecek en güzel 5 Yunan adası

Yaz tatilinde gidilebilecek en güzel 5 Yunan adası

Ziyaretçilerin yorumlarına göre en fazla talep gören Yunan adalarını sizler için derledik. İşte en güzel 5 Yunan adası..

Yaz tatili denildiğinde ilk akla gelen kuşkusuz deniz, kum ve güneş üçlüsü olmaktadır. Tabi ki bu muhteşem üçlüden coğrafi olarak görkemli bir alanda yararlanmak ve aynı zamanda doğal güzelliklere de şahit olmak eminiz ki hiç kimsenin hayır demeyeceği bir ayrıcalık olacaktır. Bildiğiniz gibi son yıllarda yurtdışı gezileri bir hayli popülerlik kazanmış durumda. Bu nedenle gittiğinizde büyüleneceğiniz ve yılın tüm stresini atıp dönebileceğiniz yerler hakkında küçük bir derleme yaparak yaz tatilinde gidilecek en güzel Yunan Adalarını bir araya getirdik. Ziyaretçilerin yorumlarına göre sizler için en fazla talep gören yunan adalarını aşağıda belirtmiş bulunmaktayız. Yazımızın devamını okuyarak tatilinizi daha keyifli şekilde planlayabilirsiniz.

Yunan Adalarına gitmek için Schengen vizesine sahip olmanız gerekmektedir. Eğer vizeniz yoksa kapı vizesi alarak da adaları gezebilirsiniz. Hiç vizeyle uğraşmadan adaları gezmek istiyorsanız Vizesiz Yunan Adaları turları sizin için harika bir tatil seçeneği olabilir. 

Eğer adaları kapı vizesi alıp kendiniz gezmek istiyorsanız, aşağıdaki adaları içeren bir rota belirleyebilirsiniz. İşte en güzel 5 Yunan adası:

SANTORİNİ

Çok uzun yıllar önce yaşanan volkanik bir patlama sonucunda bugünkü halini alan Santorini her ne kadar dik yamaçlara sahip olsa da Yunan adaları içinde herkesi büyüleyen güzelliğe sahip bir noktadır. 600 basamaklı dik yamaç görenleri ilk etapta korkutsa da teleferik aracılığı ile tepeye ulaşma şansınız da bulunmaktadır. Ayrıca adada ATV ya da araç kiralama noktaları vardır. Uygun fiyata araç kiralayarak da adanın her yerini rahatlıkla gezebilirsiniz. Muhteşem doğa ve bembeyaz evlerinin renkli çatıları ile göz kamaştıran manzaraya sahip bu ada, fırsatı olanlar için kesinlikle görülmeye değerdir.

RODOS

Yunan adalarının başkenti olan Rodos çok eski bir tarihe sahip olmakla birlikte günümüze kadar birçok medeniyete de ev sahipliği yapmış bir bölgedir. Ortaçağ’dan günümüze taşınan tarihi yapıları ve eserleri ile dünyaca üne kavuşmuş olan ada Yunan adaları içinde kuşkusuz en önemlisidir. Rodos’ta birçok köy ve kasaba bulunmakla birlikte ada eski ve yeni kent olarak iki bölüme ayrılmış durumdadır. Eski kent kısmında daha çok tarihi yapılara rastlarken, yeni kent kısmında ise çeşitli kafe ve restoranların yer aldığı daha modern bir yaşam sürmektedir. Tatil anlayışınıza bağlı bu adada istediğiniz her etkinliği bulabilir ve keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

MYKONOS

Labirenti andıran dar ve gizemli sokakları, küp şekline benzeyen beyaz evleri, yel değirmenleri, plajı ve kumu ile son yılların gözde tatil merkezi olan Mykonos, renkli gece yaşamı ile de tatilcileri cezp etmeyi başarıyor. Adada 500’ü geçen kilise ve birden fazla müze bulunmakta olup, sadece deniz tatili değil tarihi kültüre meraklı olanlar içinde ideal bir gezi noktasıdır.

 

YUNAiSTAN2

PAROS

Huzur arayanların ilk adresi olabilecek bu ada zeytin ağaçları ve üzüm bağlarının bolca olduğu bir yerdir. İtalyan sosyetesinin gizli sığınağı olarak bilinen Paros oldukça uygundur ve sessiz sakin oluşunun yanı sıra eğlence bakımından da fazlaca imkanı barındırır.

KOS

Barlarıyla ünlü olan adanın aynı zamanda muhteşem plajları vardır. Bunun yanı sıra açık hava müzesi olarak da adlandırılan Kos, hem deniz hem doğa ham de tarihi bakımdan tatil için güzel anılar biriktirebileceğiniz bir noktadır. Kos, Türkçe ismi ile İstanköy, Bodrum’a çok yakın bir mesafede. Bodrum’dan 45 dakikalık bir vapur yolculuğu ile Kos’a gidebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.