Yaz saati karmaşası

Yaz saati karmaşası

Avrupa'da yaz saatine geçildi. Cep telefonları otomatik güncelleme yapınca saatler karıştı.

Avrupa’da gece yarısından sonra saatler 1 saat ileri alınarak ‘yaz saati’ uygulamasına geçildi. Türkiye’de ise yaz saatinin kalıcı hale getirilmesi üzerine saatler geri alınmamıştı. Bu nedenle saatler aynı kaldı. Ancak bu durum bazı cihazların otomatik saat güncellemesi yapmasıyla kafa karışıklığına neden oldu.

Telefonlarının otomatik güncelleme yaparak saati 1 saat ileri aldığının farkına varmayan çok sayıda kişi, iş, dershane ya da randevusuna 1 saat erken gitti. Bu durum Twitter’da gündem oldu.

Bakanlar Kurulu’nun aldığı, 7 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararıyla, 30 Ekim’den itibaren, saatlerin 1 saat geri alınmasına son verilerek, yaz saati kalıcı hale getirilmişti. Böylece 1973’ten bu yana her yıl, Mart’ta 1 saat ileri alınan saatlerin, ekimde bir saat geri alınması uygulamasına son verilmişti. Uygulamayla Türkiye’nin Ortadoğu ve bazı Afrika ülkeleriyle saat farkı ortadan kalkmış, Avrupa ülkeleriyle saat farkı 1 saatten 2 saate, İngiltere ile de 2 saatten, 3 saate çıkmıştı.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTI

Türkiye’de karanlıkta işe gitmekten, çocuklarını sabah ezanı okunmadan gece okula göndermekten yakınan kişilerin internette başlattıkları 140 bini aşan imza kampanyaları sonuç vermemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.