Yasağın 25'inci gününde Yüksekova'da bombardıman sürüyor

Yasağın 25'inci gününde Yüksekova'da bombardıman sürüyor

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Yüksekova'da ilçeye yönelik aralıksız bombardıman devam ederken, ilçede çok sayıda ev ve iş yerinin hasar gördüğü belirtildi.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Valilik tarafından 13 Mart'ta 'ikinci bir emre' kadar ilan edilen sokağa çıkma yasağı 25'inci gününde devam ediyor. 

Yasağın ilk gününden itibaren kente yönelik başlatılan yoğun top atışları, bugün de yoğun bir şekilde devam etti. Özellikle Güngör ve Cumhuriyet Mahallelerine yönelik top atışları yoğunlaşırken, çok sayıda evin kullanılamaz hale geldiği veya büyük zarar gördüğü belirtildi.

i-1-20160406153255.jpg

Çatışmaların da yer yer devam ettiği ilçede, insansız hava araçlarının hareketliliği de dikkat çekiyor. 

İlçede süren yasak nedeniyle ilçeye bağlı köylerde yaşayan vatandaşlar da başta sağlık olmak üzere birçok mağduriyet yaşıyor. Şemdinli ilçesi ile Esendere Beldesi de yasak nedeniyle olumsuz etkileniyor.

İlçeye bağlı Vezirli Köyü ile Çimenli mezrasında da ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçenin giriş çıkışları kapalı tutuluyor.

i-3-441.jpgi-2-930.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.