'Yasa dışı dinleme' davası yarın başlıyor

'Yasa dışı dinleme' davası yarın başlıyor

“Yasa dışı dinleme” iddialarına ilişkin eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 143 kişi hakkında açılan davanın görülmesine yarın başlanıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, paralel yapı iddialarına yönelik “casusluk ve yasa dışı dinleme” soruşturması kapsamında 23’ü tutuklu 143 polis hakkında açılan davanın görülmesine yarın başlanıyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde beş gün boyunca görülecek dava dosyasına ilişkin ilk operasyon 22 Temmuz 2014’te gerçekleşti. Cumhuriyet Savcısı Okan Özsoy tarafından yürütülen soruşturmada, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 143 polis hakkında 26 Ekim 2015 tarihinde iddianame hazırlandı.

FETHULLAH GÜLEN’İN DOSYASI ANKARA’YA GÖNDERİLDİ

Savcı Özsoy, soruşturma dosyasında paralel devlet yapılanmasının örgüt lideri olduğu iddia edilen Fethullah Gülen ile örgütün yöneticisi olduğu 31 şüpheli hakkındaki dosyayı ayırarak, PDY'ye yönelik ana soruşturmanın yapıldığı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına göndermişti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 721 sayfalık iddianamenin kabul kararı ile birlikte yargılamaya ilişkin ilk duruşmaların 15 Şubat Pazartesi gününden başlamak üzere 5 gün boyunca ardı ardına yapılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca ilk duruşmada iddianamenin okunması amacıyla TRT'den iki spikerin gönderilmesi için yazı yazılmasına hükmetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.