Yarkadaş: Paran kadar eylem yap dönemi de başladı

Yarkadaş: Paran kadar eylem yap dönemi de başladı

Barış Yarkadaş, oturma eylemi yağan Dicle Üniversitesi öğrenicilerine gönderilen yazıda, 914 lira ödemeleri halinde kamu davası açılmayacağı önerisinde bulunulduğu açıkladı. Yarkadaş, "önödeme" uygulamasını "paran kadar eylem yap" diyerek eleştirdi.

Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, Diyarbakır’da Barış İçin Akademisyenler’e destek eylemi yapan öğrencilere, savcılığın yazı gönderdiğini belirtti.

Yarkadaş, yazıda kamu davası açılmaması için, “önödeme” adı altında öğrencilerin 914 lira ödemelerinin istendiğini ifade etti.

Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabından açıklama yaptı. Yarkadaş, Barış İçin Akademisyenler’e destek eylemi yapan Dicle Üniversitesi öğrencileri’ne Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yazı gönderdiğini belirtti.

Dava açılmaması karşılığında öğrencilerden 914 lira istendiğini ifade eden Yarkadaş, uygulamayı “paran kadar eylem” olarak nitelendirdi. Yarkadaş’ın paylaşımı şöyle:

“Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Barış İçin Akademisyenlere destek için oturma eylemi yapan Dicle Üniversitesi öğrencilerine ‘914 TL ödeyin, hakkınızda kamu davası açmayalım’ yazısı gönderdi. ‘Önödeme önerisi’ başlıklı bu teklifle birlikte, ‘paran kadar eylem yap’ dönemi de başladı.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.