Yaralıların bulunduğu eve havan saldırısı!

Yaralıların bulunduğu eve havan saldırısı!

Cizre'de, 5 gündür yoğun top atışları altındaki evin bodrumunda ambulans bekleyen 24 yaralı ve kan kaybından yaşamını yitiren 4 kişinin cenazesinin bulunduğu binaya havan topu atıldığı belirtildi.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre'de 5 gün önce yaralanan ve ambulans bekleyen 24 yaralı ile kan kaybından yaşamını yitiren 4 kişinin cenazesinin bulunduğu Cudi Mahallesi'ndeki eve akşam saatlerinden bu yana saldırılar devam ediyor.

Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre, dün eve havan topu isabet etti. Evin bacasından giren havan topu ikinci katta patlarken, yaralıların kaldığı bodrumun bacasındaki patlamanın etkisiyle yayılan toz ve is nefes alınamaz hale getirdi. Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç, yaralılardan, Sultan Irmak(15), Veli Çiçek (13) ve Nusret Bayer'in sağlık durumunun kötüye gittiğini söyledi. 

Tunç, geç olmadan kamuoyunun artık harekete geçmesi gerektiği çağrısı yaparak, "Burada yaşanacakların sorumlusu Erdoğan'dır. İnsanım diyen herkes buraya akmalı. Buraya sessiz kalanlar da Erdoğan kadar suçlu olacaktır" dedi. 

Telefonla DİHA'ya konuşan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise dün belirttikleri gibi yaralıların ailelerinden kadınlarla buluşarak eve ulaşmak için ilerleyen saatlerde mahalleye gideceklerini söyledi.

Vali 'Yaralılar yürüsün' demişti

Dün yaralıların durumlarının kötüleşmesi üzerine Sarıyıldız, Şırnak Valisi ile görüşmüştü. Mahalleye belediyenin ambulansının girerek yaralıları alıp İpekyolu'na gelecek 112 Acil servis ambulanslarına taşınması önerisini reddeden Vali, saldırı altındaki mahalleden yaralıların yürüyerek çıkması yönünde açıklamada bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.