Yaralıların bodrumdan çıkartılması bekleniyor

Yaralıların bodrumdan çıkartılması bekleniyor

Cizre'de 8 gündür hastaneye kaldırılmayı bekleyen 16 yaralının, önümüzdeki saatlerde yanlarındaki 9 yurttaş tarafından sokak başına çıkartılması ve buradan Cizre Belediyesi'ne ait ambulanslarla hastaneye götürülmeleri bekleniyor.

Cizre'nin Cudi Mahallesi'nde sığındıkları bodrumda 8 gündür hastaneye kaldırılmayı bekleyen 16 yaralı ve ambulans gelmediği için yaşamını yitiren 6 yurttaşın cenazesinin önümüzdeki saatlerde yanlarında bulunan 9 yurttaş tarafından evin bulunduğu sokağa çıkartılması ve sokak başına gönderilecek belediye ambulansları ile hastaneye kaldırılması bekleniyor.

İçişleri Bakanlığı'nda açlık grevindeki HDP milletvekillerinin bakanlık yetkilileri ile yapacağı görüşmenin ardından önümüzdeki saatlerde belediyeye ait ambulansların evin bulunduğu sokağa giderek yaralıları ambulansa taşıyacağı belirtildi. 

Dün akşam saatlerinde yaralıların bulunduğu bodrumda DİHA tarafından yayınlanan fotoğraflarda yaşamını yitirenlerin battaniyelere sarılıp bir odada bekletildiği, yaralıların ise tek sıra halinde açılan yer yataklarına yatırılmış bir şekilde bekletildiği görülüyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.