Yaralı Sokak Köpeği Tedavi Altına Alındı

Yaralı Sokak Köpeği Tedavi Altına Alındı

Van merkez Tuşba ilçesinde vatandaşlar tarafından boynuna tel bağlı olarak yaralı bulunan sokak köpeği, yapılan tedavisinin ardından doğal ortamına bırakıldı.

Tuşba ilçesi Kalecik Mahallesi Yeni TOKİ civarında vatandaşlar tarafından boynunda tel bağlanmış olarak yaralı vaziyette bulunan sokak köpeğinin tedavisi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Van Bölge Müdürlüğüne bağlı Van Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verildi. Yaralı sokak köpeği için hemen harekete geçen ekipler, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan ile irtibata geçildi.

Merkez Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan ile birlikte belirtilen adrese giden ekipler, mahallede uzun süre devam eden koşturmanın ardından, yaralı sokak köpeği kullanılan uyuşturucu iğne ile bayıltılarak yakalandı. Olay yerinde yaralı köpeğe ilk müdahale edilerek boynundaki tel çıkarıldıktan sonra tedavisi yapılmak üzere YYÜ Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’ne götürüldü. Boynundaki tel nedeniyle, oluşan yaranın tedavisi merkezde tamamlanan sokak köpeği, Van İl Şube Müdürlüğü ekiplerince tekrar alındığı ortam olan Kalecik Mahallesi Yeni TOKİ civarına bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.