'Yandaş medya provokasyon peşinde'

'Yandaş medya provokasyon peşinde'

HDP, Sabah ve Akşam gazetelerinin, Sur yürüyüşüne çağrı yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı hedef göstermesine tepki göstererek, AKP medyasının provokasyon peşinde olduğunu kaydetti.

HDP Basın Bürosu, Sur yürüyüşüne çağrı yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yandaş medya tarafından hedef alınmasına ilişkin yazılı açıklama yayınladı. HDP, özellikle Akşam ve Sabah gazetelerinin Sur yürüyüşünün çağrıcısı olan HDP Eş Genel Başkanı Selahatin Demirtaş’ı hedef alan iddiaları yayınlayarak, AKP medyasının provokasyon peşinde olduğunu belirtti. 

HDP, yayınlanan iddiaların devletin karanlık güçleri tarafından ne tür bir hamle planlandığının göstergesi olduğunu vurgulayarak, "Türkiye’nin yakın tarihindeki kitle eylemlerine yönelik çeşitli provokasyonların hangi devlet güçlerinden kaynaklandığı bilinmektedir. Karanlık odakların provokasyon planlarını senaryolaştıran bu iktidar yandaşı yayınlar, yaşanacak her türlü olumsuzluğun iktidardan kaynaklanacağının da en açık göstergesini sunmaktadırlar" dedi. 

Hiçbir provokasyona mahal vermeden ve kararlılıkla Sur’daki ablukanın kaldırılması talebinin yükseltileceğini ifade eden HDP, ablukanın bir an önce kaldırılması ve sivil yurttaşların tahliye edilmesini istedi. 

HDP, tüm ulusal ve uluslararası demokratik kurum ve platformlara Sur’da yaşanan siyasi ve insani kriz karşısında sessiz kalınmaması çağrısı yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.