Yalda Abbasi'den müzik ziyafeti

Yalda Abbasi'den müzik ziyafeti

2. İstanbul Kürt Kültür Sanat Festivali kapsamında sahne alan ünlü sanatçı Yalda Abbasi müzik ziyafeti verildi.

Mezopotamya Kültür Merkezi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Kürt Kültür Sanat Festivali'nin konuğu Doğu Kürdistanlı ünlü Kürt sanatçı Yalda Abbasi oldu. Etkinlik programında aynı gece konser vermesi planlanan Şengalli sanatçı Teshîn Xıdır ise Güney Kürdistan'dan Türkiye'ye girişi engellendiği için İstanbul'a gelemedi.

Kenter Tiyatrosu'nda düzenlenen konsere yurttaşların yoğun ilgisi dikkat çekti. Çoğu yurttaşın yoğunluktan dolayı ayakta izlemek zorunda kaldığı konserde, Kürtlerin acılarını, sürgününü işleyerek müziğe yeni bir soluk katan Abbasi ve grubu, seslendirdikleri eserlerle dinleyenleri tarihte yolculuğa çıkarttı. 

Müzik ziyafeti veren Abbasi ünlü şarkısı "Le yarê" şarkısını seslendirdiği sırada ise salon dakikalarca Abbasi ve grubunu alkışladı. 

Konserin ardından Abbasi ve grubuna MKM tarafından plaket verildi. Abbasi ve grubu salondakilerin yoğun fotoğraf çektirme talebini ise geri çevirmedi. Abbasi ve grubu sahneden salondakilerle birlikte toplu "selfie" çekerek fotoğraf çektirme talebine formül buldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.