Yağışlar nedeniyle esnaf ve seyyar satıcılar siftah yapamadı

Yüksekova'da Ramazan Bayramı nedeniyle hazırlık yapan çarşı esnafı ve seyyar satıcılar yağışlar nedeniyle umduğunu bulamadı. Satışlar durgun.

Yağışlar nedeniyle Ramazan Bayramına 2 gün kala Yüksekova şehir merkezindeki caddeler boş kaldı. Günlerdir bayram alışverişi için hazırlık yapan esnaf umduğunu bulamadı.

Yetersiz alt yapı nedeniyle çarşı merkezindeki birçok sokak sular altında kalırken seyyar satıcılar için trafiğe kapatılan sanat sokağı da boş kaldı. Sokakta seyyar satıcılık yapan birkaç kişi branda ile tezgahlarına çözüm bulmaya çalışırken bu önlemler de yetersiz kaldı.

seyyar1.jpg

"Müşteri yok"

Umduklarını bulamadıklarını belirten Burhan Özgenç, bayram alışverişlerinin her yıl bir önceki yıla göre daha kötü olduğunu söyledi. Toptancılardan satış yapacakları beklentisiyle ürün aldıklarını söyleyen Özgenç, "Daha önce hiç bu kadar sıkıntı yaşamadım. Allah yardım etsin. İnşallah düzelir. düzelir. Yağışlar böyle devam ederse yarın da herhangi bir satış yapamayacağız. Çadır çektik şunanda ürünlerimiz ıslanmıyor ama müşteri yok" dedi.

1 haftadır yağışlar aralıklarla ettiğini söyleyen Ömer Özer ise, "İş yok, durum iyi değil. Daha bayram şekerlerimizi bile alamadık eve" dedi.

Cengiz Topel Caddesi üzerinde iş yeri olan esnaflar da artan kiralar ve yaklaşan çeklerinden dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirterek satışların durgun olduğunu söylediler.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.