Yabancı gazeteciler 'tedirgin'

Yabancı gazeteciler 'tedirgin'

Yabancı gazeteciler konuştu: Deniz Yücel’in tutuklanmasının ardından 'tedirginiz'.

Türkiye’deki yabancı basın temsilcileri, gazetecilere yönelik baskının giderek arttığını belirtiyor. Gazeteciler Deniz Yücel’in tutuklanmasının ardından daha da endişeli. Deniz Yücel, Türkiye’de darbe girişiminden bu yana tutuklanan ilk yabancı basın temsilcisi. Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Yücel, “terör propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmek” suçlamalarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DW Türkçe’ye konuşan İtalyan gazeteci Alberto Tetta, “Deniz Yücel’in gözaltına alınması yabancı muhabirleri korkutma ve sessizleştirme girişimidir” şeklinde konuştu. Tetta, “Bir gazetecinin en önemli görevi iktidardaki kişileri sorgulamaktır. Türk hükümeti bakanları hakkında önemli suçlamalara cevap vermek yerine bu suçlamaları yapanları internet ve medya kontrolüyle sessizleştirmeye çalışıyor” yorumunu yaptı.

Alman Der Spiegel’in Türkiye‘deki muhabiri Maximilian Popp da DW Türkçe’ye “Ben bunu gerçekten anlamıyorum. Zannedersem Deniz’i Türk ve Alman pasaportuna sahip bir Türk gazeteci olarak değerlendiriyorlar. Ona göre davranıyorlar. Hükümetin gazeteciliğe karşı davranışı tamamen şok edici. Ve mesaj da çok net: Erdoğan’ı eleştiren hiç kimse güvende olamaz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.