Yaban hayvanlarına yem desteği

Yaban hayvanlarına yem desteği

Doğa Koruma ve Milli Parklar Erdemli Şefliği ekibi, Torosların yüksek kesimlerinde karla kaplı bin 700 rakımında yaban hayvanları için doğaya yem ve ekmek bıraktı.

Kötü hava koşullarının sürdüğü yüksek rakımlarda yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarının aç kalmamaları için ekipler tarafından sürdürülen yemleme çalışmaları devam ediyor.

Erdemli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Mevlüt Çetin, "Mevsim şartlarının kötü olmasından dolayı, yüksek rakımların karla kaplı olmasından dolayı yaban hayvanları açlık tehlikesi ve ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır. Bizde Erdemli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği olarak her yıl yaban hayvanları için yemleme çalışması yapmaktayız" dedi.

Çalışmanın bölgenin yaban hayvanlarının tamamını kapsayacak şekilde gerçekleştirildiğini ifade eden Çetin, "Yemleme çalışmalarımızı kuşlara, tavşanlara, yaban domuzlarına, tilki ve çakal gibi yaban hayvanlarının tamamını kapsamaktadır. Onun için çok çeşitli yem kullanmaktayız. Sadece bir hayvan türüne değilde, yöredeki tüm hayvanların bu doğa şartlarını atlatması için her türlü yem kullanarak, çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" diye konuştu.

Haftalık olarak gerçekleştirilen yemleme çalışmasında 300 kilo çeşitli yem ve çuvallarla getirilen ekmek yaban hayvanları için doğaya bırakıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.