Woolsey: Gülen'i kaçırmayı planladılar

Woolsey: Gülen'i kaçırmayı planladılar

Eski CIA Direktörü Woolsey, görüşmenin 19 Eylül'de New York'ta yapıldığını öne sürdü.

ABD’de istifa etmek zorunda kalan, Türkiye’deyse Fethullah Gülen’in iadesini savunduğu makaleyle tanınan eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’e dair çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Buna göre Flynn, Trump’ın danışmanlığını yaptığı seçim kampanyası sürecinde, Türkiyeli yetkililerle Gülen’in yasadışı yollardan ve gizlice Türkiye’ye getirilmesini ele aldı.

İddia, eski CIA başkanı James Woolsey’den geldi. Wall Street Journal Gazetesi’ne konuşan Woolsey bu yöntemin, 19 Eylül 2016’da Flynn’in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla görüşmesinde ele alındığını öne sürdü.

‘GECE YARISI ATMAK YÖNÜNDE GİZLİ BİR ADIM’

New York’taki Essex House Oteli’ndeki görüşmeye gittiğinde Gülen’i sınırdışı etmek için olası planların görüşüldüğünü ve bunlardan birinin ‘Gülen’i gece yarısı ülkeden atıvermek yönünde gizli bir adım’ olduğunu savundu. Woolsey, konuşmanın ortasına denk geldiğini ve konuyu ‘şaşırtıcı, muhtemelen de yasa dışı’ bulduğunu söyledi. Woolsey, Flynn ile Türk yetkililerin, ‘ABD’nin sınır dışı uygulaması kural ve koşullarını ile sınır dışı etmeye yönelik hukuksal ve yasal süreci göz ardı ederek, Gülen’in gizlice Türkiye’ye getirilmesini tartıştıklarını’ belirtti.

‘JOE BIDEN’A ANLATTIM’

Eski CIA Direktörü görüşmede taraflar arasında ‘gerçek taktiklerin konuşulmadığını’ böyle bir durum olsaydı karşı çıkacağını ve bunun yasallığını sorgulayacağını da belirtti. Woolsey, toplantıda Gülen’in gizlice Türkiye’ye gönderilmesinin ‘kötü bir fikir’ olduğunu söylediğini, yapılan tartışmayı o dönemde ABD Başkan Yardımcısı olan Joe Biden’la de paylaştığını belirtti.

FLYNN REDDETTİ

Flynn’in sözcüsü Wall Street Journal’daki iddiayı da reddetti. Rusya ile bağlantılarını sakladığı için ABD Başkanı Trump tarafından Ulusal Güvenlik Danışmanı görevinden alınan Flynn’ın geçtiğimiz günlerde Türkiye adına lobicilik yaptığı iddia edilmişti. (Duvar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.