Venezuela’da ekonomik kriz derinleşiyor

Venezuela’da ekonomik kriz derinleşiyor

Ülkede olağanüstü hal ilan eden Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro üretimi durduran fabrikalara halk tarafından el konması gerektiğini söyledi.

Venezuela'nın başkenti Caracas'ta taraftarlarına yönelik bir konuşma yapan Maduro “Burjuvazi tarafından felce uğratılmış üretim kapasitelerine yeniden ulaşılabilmesi için” mümkün olan “tüm adımların” atılması gerektiğini söyledi. Maduro üretimi frenleyen ve bu şekilde ülkeyi “sabote etmek” isteyen herkesin, kelepçelenip hapse atılması gerektiğini ifade etti.

Kolombiya eski Devlet Başkanı Alvaro Uribe cuma günü yaptığı açıklamada Venezuela'daki muhalifleri korumak için uluslararası silahlı müdahale çağrısında bulunmuştu. Bu açıklamaya ilişkin “Uribe Venezuela'dan nefret ediyor” diyen Maduro, her türlü senaryoya hazırlıklı olmak için, bir askeri tatbikat emri verdiğini söyledi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ABD ve kendi karşıtlarının hükümeti düşürmek istediği gerekçesiyle cuma günü 60 gün süreyle olağanüstü hal ilan etmişti. Sosyalist devlet başkanı Maduro bir yabancı gücün işgalini haklı çıkarmak için muhaliflerin şiddeti körüklediğini söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.