Vekillere 'Hayır' kartı gönderildi

Vekillere 'Hayır' kartı gönderildi

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Meclis’te Anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur oylamaları devam ederken milletvekillerine "Hayır" yazılı kartlar gönderdi.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Meclis’te Anayasa değişikliğin 2'nci tur oylamaları devam ederken milletvekillerine "Hayır" yazılı kart gönderdi. Kartları göndermeden önce Cumhuriyet Meydanı Merkez Postanesi önünde bir araya gelen çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri, "Sayın milletvekilleri sesimize kulak verin: Hayır" yazılı pankart taşıyarak kısa bir açıklamada bulundu.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, milli iradeden yetki aldıklarını söyleyenlerin halkın yaşam alanlarına, savunma alanlarına ve örgütlenme hakkına darbe indirmek için dikta anayasasını TBMM'de onayladığını vurguladı. Bu nedenle milletvekillerini seslerini duymaya çağırdıklarını ifade eden Sarı, "Milletvekillerine yazılı taleplerimizi içeren bir mektup ve ‘Hayır’ katlarını gönderiyoruz. Sesimize kulan verin diyoruz. Eğer sesimize kulak vermezseniz biz sokak sokak ‘Hayır’ duvarını İzmir'den örmeye başladık ve tüm Türkiye'ye yayacağız. Çünkü biz bağımsız, demokratik bir Türkiye talep ediyoruz" dedi.

Açıklamadan sonra "Hayır" yazılı kartlar vekillere gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.