VEDAŞ'tan 'Derecik' açıklaması

VEDAŞ'tan 'Derecik' açıklaması

VEDAŞ, Derecik Beldesinde yaşanan elektrik sıkıntısı ile ilgili açıklama yaptı.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Van Gölü Elektrik Dağıtım Şirketi (VEDAŞ), Derecik'te 15 gündür devam eden elektrik sıkıntısına yönelik açıklama yaptı.

VEDAŞ'tan yapılan açıklama şu şekilde:

"Hakkari ilimizde 10 Ocak 2015 tarihinde saat 16:20’de, bilinçsiz ve aşırı israf bir şekilde enerji tüketilmesinin sonucu olan aşırı yüklenmeden dolayı meydana gelen,  Hakkari Merkez ve bağlı köyleri enerjilendiren Hakkari DM girişindeki Fider 8 – Fider 9 çıkışlarının 3X477 MCM iletkenli ENH’na ait direkte 36 Kv’luk 1x240mm2 kesitli XLPE kablo başlığı koptuğu için bahsi geçen bölgelere yaklaşık 40 dakika enerji verilememiştir. Arıza Bakım ve Onarım ekiplerimizin yaptığı özverili ve yorucu çalışma sonucunda arıza giderilmiş ve 17:05’te Hakkari Merkez ve bağlı köyler enerjilendirilmiştir.

Gene Hakkari İlimizin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi ve yakın köylerini besleyen 3x3/0 EN hattında şiddetli fırtına ve yoğun kar yağışı nedeniyle 1 Ocak 2016 tarihinde arıza meydana gelmiştir. Aynı gün kar yağışının kısa sürede yolları ulaşıma kapatması ve ekiplerin arazide can ve mal güvenliğinin tehlikede olması nedeniyle arızaya müdahale gerçekleştirilememiştir. 5 Ocak 2016 tarihinde kapalı olan yolu açmak için Karayolları ekipleriyle birlikte bölgeye intikal eden ekiplerimiz 25 kilometrelik yolda 8 adet 3x3/0 direğinin hasar gördüğü tespit etmişler. Hasar gören direklerin ivedilikle onarılması için Hakkari Merkez ekiplerimiz de sahaya gönderilerek çalışmalara hız verilmiştir. Onarım çalışmalarımız hızla devam ederken 9 Ocak tarihinde tekrar başlayan şiddetli kar yağışı nedeniyle çalışmamız yarım kalmış ve yollar tekrar ulaşıma kapanmıştır.11 Ocak tarihinde yolların tekrar açılmasıyla birlikte ekiplerin çalışmalarına kaldığı yerden devam etmeleri sağlanmıştır. Yapılan son hasar tespitine göre Derecik 3X3/0 ENH’da 14 adet direğin yıkıldığı ve ayrıca 70 adet muhtelif tipte AG-OG direğinin hasar gördüğü tespit edilmiştir. Özellikle 3x3/0 EN Hattının geçtiği yerlerin sarp ve kayalık olması, çığ tehlikesi ve yağan karın arazide hareketi kısıtlaması nedeniyle çalışmalar zorluklar içerisinde ilerlemektedir.  Coğrafyanın fiziki yapısı ve hava şartlarının olumsuzluğuna rağmen ekiplerimiz, enerjisiz kalan Derecik beldesini ve köyleri en kısa sürede enerji vermek için zor koşullara rağmen olağan üstü gayretle çalışmaktadır.

Ayrıca Hakkari İlimizin Yüksekova ilçesinden çıkan Dağlıca Köyler grubunu besleyen  3x3/0 EN Hattında olumsuz hava koşullarından dolayı üç adet direğin yıkıldığı tespit edilmiştir.

Sonuç olarak;

· Hakkari Merkez ve Merkeze bağlı köy ve mezralarda enerjisiz yer bulunmamaktadır.

·Çukurca ilçesinde enerjisiz köy ve mezra bulunmamaktadır.

· Şemdinli ilçesinde merkez enerjili olup Derecik beldesi ve bağlı köyleri besleyen ENH’na ait yıkılan direklerin bulunduğu noktalara ulaşım sağlanmasına müteakiben onarım çalışmasına başlanmış fakat çalışmalar henüz sonuçlandırılamadığından Derecik beldesine 24 köye, 91 Mezra ve 21 Askeri birliğe enerji verilememiş olup şirketimizin imkan ve kapasitesi maksimum düzeyde kullanılarak mümkün olan en kısa sürede enerji verilmeye çalışılmaktadır.

· Hakkari ili Yüksekova ilçesinden Dağlıca Köyler grubunu besleyen  3x3/0 EN Hattında yıkılan üç adet direkten dolayı 2 köy 9 Mezra ve 3 Askeri birlik enerjisiz durumda olup gene şirketimizin tüm imkan ve kapasitesi seferber edilerek çalışmalar sürdürülmekte olup bu gün tamamlanarak ilgili yerlere enerji verilmeye çalışılacaktır.

Şirketimiz bunca olumsuz koşullara rağmen halkımızın enerji almasını teminen yürütmekte olduğu yorucu ve özverili çalışmalardan sonra tüm yerleşim birimlerine enerji akışını sağlayacaktır.

Kamuoyunun ve basının şirketimize gerekli anlayışı göstereceğine inanıyor ve bilgilerine sunuyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.