VEDAŞ, Yüksekova’daki bir köye 5 gündür elektrik vermiyor

VEDAŞ, Yüksekova’daki bir köye 5 gündür elektrik vermiyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Adaklı (Alekana) köyünün elektrikleri 5 gündür kesik. Köy sakinleri sayaçlarının direklere çıkarılmasına izin vermedikleri için VEDAŞ’ın elektriklerini kestiğini söylüyor.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde Jandarma eşliğinde Adaklı (Alekana) köyüne giren VEDAŞ ekipleri ilçe merkezinde olduğu gibi bu köyde de elektrik sayaçlarını direklere çıkarmak için çalışma başlatmak istedi. Köy sakinleri VEDAŞ ekiplerinin bu çalışmayı yapmasına rızaları olmadığını belirterek karşı çıkınca VEDAŞ da köyden geri çekilerek köyün enerjisini kesti.

Cezayı öğrenciler çekiyor

Karanlıkta kalan köy sakinleri yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesini isterken yaşanan anlaşmazlığın faturası öğrencilere kesildi. Öğrenciler, 5 gündür mum ışığında ders çalışıyor. 

adakli2.jpg

Muhtar Adil Gümüşgöz: Uygulama keyfi

Konuyla ilgili görüştüğümüz köy muhtarı Adil Gümüşgöz, duruma tepki göstererek, “5 Mart tarihinden beri köyümüze keyfi bir şekilde enerji verilmiyor. Bu uygulamanın hiçbir hukuki dayanağı yoktur. Elektrik kesintisi nedeniyle bütün köy mağdur edilmiştir. Köyde yaşayan bakıma muhtaç yaşlı ve hasta vatandaşlarımız bulunmaktadır. 285 haneli köyümüzde yaklaşık 3 bin kişi yaşıyor. Köyümüzde 480 öğrencili okulumuz var. Çevre köylerin öğrencileri taşımalı olarak köyümüzde eğitim görüyor. Öğrencilerimiz karanlıkta ders çalışıyor, hastalarımız karanlıkta. Koca bir köyün 21’inci yüz yılda karşı karşıya bırakıldığı bu keyfi uygulamanın anlaşılır hiçbir yanı yoktur” dedi.

VEDAŞ ekiplerinin pazartesi günü tekrar Jandarma ile birlikte köye giderek sayaç değişimi için çalışma başlatacağı öğrenildi.

whatsapp-image-2018-03-10-at-17.53.19.jpeg

İlgili Haberler
Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum