Vatikan'ın çeşmeleri kurudu

Vatikan'ın çeşmeleri kurudu

Vatikan kuraklık tehlikesine dikkat çekmek için tarihi çeşmelerinin suyunu kesiyor.

Vatikan yönetimi şehirde uzun süredir devam eden ve Roma’yı da etkilemeye başlayan kuraklık nedeniyle kentteki 100 civarındaki çeşmenin suyunu kapatıyor. Suyu kesilen çeşmeler arasında Vatikan tarihinin önemli eserleri arasında sayılan Aziz Pietro Meydanı’ndaki Carlo Maderno ve Gian Lorenzo Bernini tarafından inşa edilmiş olan çeşmeler de var.

Vatikan sözcüsü Greg Burke, 1,2 milyar Katolik’in kutsal şehirlerinde ilk defa böyle bir uygulamaya şahitlik edeceklerini söyledi. İtalya’da son iki yıldır yağışlar ortalamanın altına düştüğü için ve kuraklaşma başladığı için Papalık yönetimi, böyle bir karar aldı. Geçen yılın Haziran ayına göre Roma’ya normalin yüzde 72 altında yağmur düştü. Mart, Nisan ve Mayıs ayı içinde yağmurlarda yüzde 56’lık bir düşüş yaşandı. Greg Burke, bu kararın Vatikan’ın Roma’yla dayanışma gösterme yöntemi olduğunu ifade ediyor.

Papa Francis, gezegen ve kaynaklarının kullanımı konusundaki hassasiyetiyle tanınıyor. Papa Francis, papalık tarihinde ilk defa dünya liderlerinin iklim krizi konusunda hızlı bir şekilde harekete geçmelerini talep eden bir bildiri yayınlamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.