Varto'da asker halk barikatını geçemedi

Varto'da asker halk barikatını geçemedi

Muş'un Varto ilçesinde başlatılan yol kapama eylemine askerin sert müdahalesiyle başlayan çatışmalar sırasında askerler barikatları aşamadı.

MUŞ - Muş'un Varto ilçesinde, 29 Mayıs akşamı başlatılan yol kapatma eylemine yeniden asker müdahalesi nedeniyle 30-31 Mayıs gecesi boyunca gerginlik ve çatışmalar yaşandı.

Varto-Karlıova-Erzurum karayolundaki eyleme, çok sayıda zırhlı araç ve TOMA ile müdahale eden askerler, yoğun gaz bombası ve tazyikli su kullandı. Müdahaleye kitle, taşlarla karşılık verdi.

Yaşanan şiddetli çatışmaların ardından kitlenin direncini kıramayan ve barikatları aşamayan askerler, iki defa geri çekildi. 

1-291.jpg

Askerin üçüncü müdahalesinde kobra tipi iki zırhlı aracın barikatlarda sıkıştırılması ardından kitle araçları tahrip etti. Panzerlerin ateş alması ve panzerden "yanıyoruz" anonsları ardından kitle panzerlerin geri çekilmesi için bekledi. 

Kitlenin direnişi karşısında geri çekilen askerler, üç kilometre gerideki Taşcı köyü girişine konumlanırken, olay yerine gelen 10 ambulans ile yaralı askerler hastanelere götürüldü. Askerler ve kitle arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda kitleden de 3 kişi gaz fişekleri ile yaralandı. Yaralılar kendi imkânları ile hastaneye götürüldü. 

Askerlerin geri çekilmesi ile birlikte, kitle barikatlarda bekleyişini sürdürüyor. 

Olaylarda yaralanan 16 askerin Muş merkezdeki hastanelere sevk edildiği bildirildi. 

2-180.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum