Vanlı taşeron işçiler barış ve kalıcı iş için 1 Mayıs’ta

Vanlı taşeron işçiler barış ve kalıcı iş için 1 Mayıs’ta

Vanlı işçi ve emekçiler yarın gerçekleşecek 1 Mayıs mitinge katılımın yoğun olması için hazırlıklarını hızlandırdı.

Vanlı işçi ve emekçiler yarın gerçekleşecek 1 Mayıs mitinge katılımın yoğun olması için hazırlıklarını hızlandırdı. AKP Hükümetinin ‘kadro müjdesi’ diye duyurduğu haberler taşeronların çok büyük bir kısmını kapsamazken, kamuda çalışan taşeron işçiler bu sene ‘kalıcı iş’ talebini bir kez daha dillendirecek. İşçilerin öne çıkan bir diğer talebi de barış olacak. Gazetemize konuşan Van Kamu Taşeron Emekçileri Derneği (KAEMDER) Başkanı Nasrettin Abi “Bu yıl 1 Mayıs’ta barış ve daimi iş taleplerimizle  alanlarda olacağız” dedi.

ŞİMDİYE KADAR KADRO ALABİLEN OLMADI

Hükümetin kadro sözünün gerçeği yansıtmadığını belirten Abi, “Hükümeti inandırıcı bulmuyoruz. Bizleri seçim yatırımı olarak görmedikleri, insanca yaşayabileceğimiz daimi bir işimiz olsun istiyoruz” dedi. Derneklerine üye olan kamuda çalışan taşeron işçilerden hiç birinin kadro alamadığına dikkat çeken Abi, “Şimdiye kadar hiç bir iktidar bu sorunu gerçekten çözmek istemedi. Şimdi de hem üyelerimizden, hem de görüştüğümüz taşeron işçilerden hiç birinin kadro alabildiğini görmedik. Çünkü yaş sınırı istiyorlar, belgeler istiyorlar, en önemlisi siyasi sicil kaydı istiyorlar. Bizler bu durumun ayrımsız tüm işçileri kapsamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

1 MAYIS’TA BARIŞ İÇİN BİRLEŞMELİYİZ

Cizre, Sur gibi birçok yerde başlayıp, Yüksekova’da, Nusaybin’de devam eden savaş atmosferinden de en fazla kendilerinin etkilendiğini vurgulayan Abi, bu sorunun ancak Kürtlere demokratik, barışçıl bir ortam sağlanarak çözülebileceğini belirtti. Batıda yaşayan işçilerin de AKP’nin savaş politikalarından olumsuz etkilendiğine değinen Abi, “Batıda her geçen gün Kürt işçilere, gençlere saldırılar artıyor. Amedspor yöneticilerine de saldırı oldu mesela. Hepimiz emeğimiz ile geçinen insanlarız. Bu ırkçı kışkırtmalara gelmeden 1 Mayıs’ta barış için birleşmemiz gerekiyor” dedi. Vanlı işçi ve emekçileri pazar günü Musa Anter Kültür Kavşağı’nda yapılacak mitinge kitlesel olarak katılmaya çağıran Abi, “Bizler Ortadoğu’da süren savaş ve sömürü politikalarına karşı da 1 Mayıs’ta alanda olacağız” diye konuştu. (Evrensel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.