Vanlı İş Adamları Kahvaltısı Rekorunu Değerlendirdi

Vanlı İş Adamları Kahvaltısı Rekorunu Değerlendirdi

Van İş Adamları, Van kahvaltısının artık hak ettiği yerde olduğunu belirterek, bunun hak edilmiş bir rekor olduğunu söylediler.

VAN - 1 Haziran tarihinde yapılan ve ‘Dünyanın En Uzun Sofrası’ olarak Guinness rekoru kıran Van kahvaltısını değerlendiren Van İş Adamları Derneği (VİŞAD) Başkanı A. Fatih Hatunoğlu, 400 kişi ile kahvaltıya katılarak destek verdiklerini belirterek, bu tür organizasyonların Van açısından son derece önem arz ettiğini söyledi. Van kahvaltısının Türkiye çapında bilindiğini, ancak buna rağmen hak ettiği yerde olmadığını vurgulayan Hatunoğlu, “1 Haziran’da tüm dünya, Van kahvaltısını artık tanımış oldu. VİŞAD olarak bizlerde Van kahvaltısının önemini göz önünde bulundurarak bunun markalaştırılması ve sofralara getirilmesi noktasında dev organizasyonlarla gündeme getirmesini önemli buluyoruz. Böyle bir organizasyonla Van kahvaltısını başta Türkiye olmak üzere tüm dünyaya tanıttıkları için Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Van Dernekleri Federasyonu Başkanı Fevzi Donat ise, elde edilen rekorun bir milat olduğunu vurgulayarak, “Bu organizasyonla Van tarihinde ilk defa belediyesiyle, valiliğiyle, ticaret odasıyla, odaları ve halkıyla Türkiye ve dünyaya mesaj verdi. Hem rekor açısından bir mesaj, hem de birlik ve beraberliği, dayanışmayı ortaya koymak adına bir mesajdı. Bu organizasyonda emeği geçen herkese federasyon adına ve dernek adına teşekkür ediyorum. Bu rekor bir milat olarak tarihe geçti” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.