Vanlı esnaflar İranlılar'dan memnun

Vanlı esnaflar İranlılar'dan memnun

32 bin İranlının Kurban Bayramı'nı Van'da geçirmesi, Vanlı esnafların yüzünü güldürdü.

İranlıların son bir yıldır Van'a gelişleri, il esnafı başta olmak üzere herkesi sevindiriyor.

Otel işletmelerinden esnafa, mağazalardan AVM'lere kadar esnafı mutlu eden İranlılar, kent ekonomisine de canlılık getirdi.

Otellerin yüzde yüz dolduğu Van'da konaklama sıkıntısı yaşamamak adına vatandaşlar da seferber oluyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, "Bu kalabalığı görünce hepimizin yüzü gülüyor. Herkes çok memnun iyi ki İranlılar var" dedi.

İran'a uygulanan pasaport uygulamasının kaldırılmasıyla ülkede turizm patlamasının yaşanacağına vurgu yapan Özgökçe, "Gönül ister ki biz de aynı bu şekilde İran'a gidelim. Gürcistan, Batum ve Ukrayna'da günü birlik kimlikle üç ay kalınabiliyor. Bunun İran için de olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Açıklamalarında kentin konaklama noktasında yetersiz kaldığına da değinen Özgökçe, "Van'da 5 bine yakın konaklama yeri var ancak bu Van'a yetmiyor. Bayramda 25 bin İranlı bekliyorduk ancak 32 bin İranlı şu anda bayram tatilini Van'da geçiriyor. Kentteki tüm oteller dolu. Bu bizi mutlu ediyor. 28 Eylül'de ilimizde bir de Turizm ve Seyahat fuarı var. Bizler TÜRSAB olarak Van'a çıkarma yapacağız. Ancak şu anda otellerde yer bulamıyoruz. Otellerin doluluğu bizleri mutlu ediyor ama biz bunu yıla yaymak istiyoruz. Van'da beş yıldızlı otellerin yapılması ve halk plajlarının artması bu doluluğu daha da arttıracaktır" şeklinde konuştu.

Elite World Van Hotel Finans Müdürü Mehmet Tamince ise iyi hizmet etmenin neticesinde olumlu geri dönüşümler aldıklarının altını çizerek, "Otellerimizi gören İranlılar, bunu kendi çevrelerine de aktarıyorlar. Bu sene çifte bayram yaşadık. Rezervasyonlarımız doluydu hala da dolu. Bu da bizi memnun ediyor. Otel olarak ilimizi en güzel şekilde tanıtmak ve ekonomisine katkı sunmak amacıyla ziyaretlerimizi ve tanıtımlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayacağız" dedi.

Vanlı esnaflar İranlılar'dan memnun

Vanlı esnaflar İranlılar'dan memnun

Vanlı esnaflar İranlılar'dan memnun

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.