Van'daki STK'lar Yüksekova'ya yürüyecek

Van'daki STK'lar Yüksekova'ya yürüyecek

Van ve Başkale HDP-DBP temsilcileri, sivil toplum örgütleri ile beraber, sokağa çıkma yasağının uygulandığı Yüksekova’ya gideceklerini açıkladı.

VAN – Van'da HDP, DBP, KJA ve KURDİ-DER'in de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşu ve siyasi partiler öncülüğünde sokağa çıkma yasağının sürdüğü Yüksekova’ya gerçekleştirilecek yürüyüş için HDP il binasında basın açıklaması düzenlendi.

HDP Van Milletvekili Tuba Hezer, ilçe belediye eşbaşkanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan HDP Van İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, Yüksekova kent merkezi ve mahallelerde sivillerin olduğunu ve gittikçe şiddetlenen çatışmalar nedeniyle kaygılarının arttığını söyleyerek, "Şiddetlenen çatışmalardan kaygılıyız. Bu durumu Cizre'de de yaşadık" dedi. 

Yüksekova’da yapılacak yürüyüş için yarın saat 09.00'da Nuda Kültür Merkezi önünde bir araya geleceklerini belirten Dilekçi, "Tüm halkımıza çağrımızdır, herkes Gever yürüyüşüne katılarak, ablukayı kırmalıdır" dedi.

DBP Başkale İlçe Eşbaşkanı Senar Yeşilırmak ise , Yüksekova için yürüyüş çağrısı yaparak "Tüm sivil toplum kurumlarını ve tüm barışseverleri yarın saat 10'da başlayacak olan yürüyüşe davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

DBP Başkale Belediye Eş Başkanı İhsan Güler ise, "Bu savaşa bir dur demek için bütün Başkale ve Van halkını yarın yapılacak olan barış yürüyüşüne davet ediyoruz" sözleriyle yürüyüşe güçlü bir katılım sergileyeceklerini vurguladı. 

Açıklamanın ardından kent merkezinde Gever yürüyüşü için bildiri dağıtıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.