Van’daki ölümlerle ilgili farklı iddialar

Van’daki ölümlerle ilgili farklı iddialar

Van’da dün emniyetin PKK’li olduklarını söylediği 12 kişi bir eve düzenlenen baskında öldürüldü, olayda bir de polis hayatını kaybetti.

Van Barosu, ölenlerin çoğunun başından vurularak öldürüldüğüne dikkati çekerken, görgü tanıkları da silah seslerinin ‘kısa sürdüğünü’ kaydetti ve ’12 kişinin yaşamını yitirdiği bir çatışmanın bu kadar kısa sürmesi normal mi?’ sorusunu düşündürdü. Öte yandan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan da infaz şüphesini dillendirdi. Bölgede görev yapmak için bulunan, imc tv ekibinin de bulunduğu habercilerin olayın ilk anlarında güvenlik şeridinin dışında gözaltına alınması ise bir başka dikkat çeken nokta.

Tüm bu soru işaretlerini giderebilecek ilk işlem otopsi olacak, ancak otopsi de “güvenlik gerekçesiyle” Van’da değil Malatya’da yapılacak. Avukatlar otopsiye girmek için gerekli başvuruları yaptı. Aynı zamanda avukat olan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan da otopsiye girebilmek ve durumu yakından takip edebilmek için Malatya’ya gidecek isimlerden biri. İMC

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.