Van’da yaşanan balık ölümlerinin sebebi araştırılmaya başlandı

Van’da yaşanan balık ölümlerinin sebebi araştırılmaya başlandı

Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri, göletlerde yaşanan balık ölümlerinin nedenini araştırıyor.

Yumruklu ve Saray ilçelerindeki Beyarslan (Çeçen) göletlerinde balık ölümlerinin ihbarı üzerine ekipler harekete geçti. Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri, bölgeye giderek incelemeler yaptı. Yapılan incelemelerde, göletlerin çevresinde ölmüş sazan balıklarının iskeletlerine rastlandı. Ancak, yapılan analizlerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi. Su numuneleri alınıp incelenmek üzere Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi.

Açıklamada, göletlerdeki parametre değerlerinin sazangiller için uygun olduğu belirtildi. Ölüm nedeni olarak çözünmüş oksijen yetersizliği gösterildi, ancak kesin sonuçlar için laboratuvar analizleri bekleniyor.

Ekipler, laboratuvar sonuçları belli oluncaya kadar göletteki balıkların tüketilmemesi ve hayvanlara gölet suyunun içirilmemesi konusunda uyardı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.