Van’da Temizlik Kampanyası

Van’da Temizlik Kampanyası

Van Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri Daire Başkanlığı ve İpekyolu Belediyesi ortaklığıyla Hatuniye Mahallesi’nde temizlik kampanyası yapıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri Daire Başkanlığı’nın kent genelinde sezon boyunca yapacağı temizlik kampanyaları tüm hızıyla devam ediyor. İpekyolu Belediyesi ortaklığı ile gerçekleştirilen temizlik kampanyasına İpekyolu Belediye eş başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser, BDP İpekyolu İlçe Örgütü’nün yanı sıra Tuşba İlköğretim Okulu öğrencileri ve temizlik ekipleri katıldı. Hatuniye Mahallesi’nde gerçekleştirilen temizlik kampanyası çerçevesinde mahallede tonlarca atık toplandı.

Mahallede yapılan temizlik kampanyasına ilişkin açıklamada bulunan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, hem Van Büyükşehir Belediyesi olarak hem de İpekyolu Belediyesi olarak temizlik konusunda katılımcı bir belediyecilik örneğini hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Belediye olarak ilk önce Erçek’te tonlarca çöp toplayarak işe başladık. Van Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız yedinci temizlik kampanyasıdır. 1972 yılında Birleşmiş Milletlerin Stokholm’da yapmış olduğu toplantıda 5 Haziran Çevre Günü ilan edildi. Biz mahallelerde yapmış olduğumuz temizlik kampanyalarının finalini 5 Haziran’da büyük bir katılımla gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Dünyayı, çevremizi, evimizi, mahallemizi ve şehrimizi daha yaşanılabilir, daha temiz ve sağlıklı bir ortama çevirme bilincini geliştirmek açısından bu kampanyaları yapıyoruz” dedi.

Çevre sorunların insanlığı tehdit eder boyuta geldiğini belirten Keser, “Kapitalizmin dünyayı felakete götüren çevresel tahribatları insanlığı tehdit edecek boyuttadır. Biz bunu basitte olsa halkın ve kurumların katılımını esas alarak çevre ve temizlik bilincini geliştirmeye çalışıyoruz. Aslında bu bile bir eylem, bir etkinliktir. Bunu geliştirmeye, toplumda yaygınlaştırmaya, daha yaşanılabilir bir çevre bilincini edinmeye yönelik bir tavır olarak görüyoruz. Tüm katılımcı arkadaşlarımıza, okul müdürümüze, öğrencilerimize, yöneticilerimize ve tüm temizlik emekçilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Hatunuiye Mahallesi’nde yapılan temizlik kampanyasına katılan Tuşba İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Mukaddes Gezer ise, çevre kirliliğinin insan hayatındaki önemine değinerek, öğrenciler olarak bugün örnek bir etkinlik yaptıklarını ve yapılan temizlik kampanyası ile çevre kirliliğinin önüne geçtiklerini söyleyerek, “Çevre kirliliğinin ne kadar zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Büyük bir gelecek için, büyük bir Van için ve Van Gölü için çevremizi temiz tutmamız gerekir. Bu yüzden kirleten bizsek temizleyen de biz olalım” dedi.

Van’da Temizlik Kampanyası

Van’da Temizlik Kampanyası

Van’da Temizlik Kampanyası

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum