Van’da Soma İçin Yardım Kampanyası

Van’da Soma İçin Yardım Kampanyası

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasının ardından Van Valiliği öncülüğünde yardım kampanyası başlatıldı.

VAN - Van Valiliği toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Doğan, 13 Mayıs tarihinde Soma ilçesinde elim bir maden kazası yaşandığını hatırlatarak, “Bugün itibariyle 284 vatandaşımız şehit olmuştur. Van’ımızın yaşadığı 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 depremlerinde 76 milyonun birlik olmasının yararını yaşamış, afetin etkilerini bu nedenle kısa sürede atlatmayı başarmış bir ilin vatandaşları olarak en çok biz Soma’nın ve Somalıların sıkıntılarını hissedebiliyoruz. Hissiyatımızı hiç olmazsa maddi düzeyde yansıtabilmek amacıyla ‘Soma’ya Yardım’ adı altında bir kampanya yürütmeye karar verilmiştir. Kampanya, valiliğimiz öncülüğünde müftülüğümüz ve Ticaret Sanayi Odamızın iştirakiyle oluşturan bir yardım komitesi aracılığıyla yürütülecektir. Ziraat Bankası Beşyol Şubesi’nde açılan 35952025-5008, IBAN TR80 0001 0021 6235 2550 08 hesaba bütün kamu çalışanları ile kişi ve kuruluşların bu kampanyaya olabildiğince güçlü destek verilmesini beklemekteyiz. Kampanya 30 Mayıs Cuma günü tamamlanacak olup, toplanan miktar 1 Haziran tarihinde Van kahvaltısı için yapılacak etkinlikte kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.