Van’da sarımsak hasadına başlandı

Van’da sarımsak hasadına başlandı

Van’da ilk kez uygulanan Sarımsak Yetiştiriciliği Projesi’nin ilk hasadına başlandı. Kentte uygulanan proje ile önemli bir gelir elde edilmesi bekleniyor.

Van Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma çalışmaları içerisinde yer alan Sarımsak Yetiştiriciliği Projesi, kentte hayat buldu. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın kentte ilk kez ektiği sarımsaklar ilk ürününü vermeye başladı. Kentin Edremit ilçesine bağlı Eminpaşa Mahallesi’nde çiftçilikle uğraşan bir yurttaş proje kapsamında ektiği sarımsaklardan 4 ton hasılat elde etti. Belediyeden 500 kilogram sarımsak tohumu alan ve arazisi üzerinde ekimini yapan Edip ve Hanife Denizman çifti, hasılatı elde etmenin sevincini yaşadı. 

Edip Denizman, herkese çağrıda bulunarak, “Belediyenin bu imkânlarından herkes yararlansın. Bu iş, işçilik yapmaktan çok daha kolay ve çok daha kazançlı” dedi. 

‘Kendi işimiz oldu’

Eşi ile birlikte arazilerinde sarımsak ekimi yapan Hanife Denizman ise, “Kendi kapımızda, kendi bahçemizde, kendi işimizi yaparak büyük bir kazanç elde ettik. Yaptığımız iş ile beraber kendi geçimimizi rahatlıkla yapabildiğimiz gibi artık sürekli yapabileceğimiz güzel bir işimiz oldu” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.