Van'da sağlık personeline ‘Mesleki Rol Gelişim’ eğitimi

Van'da sağlık personeline ‘Mesleki Rol Gelişim’ eğitimi

Van'daki 112 komuta kontrol merkezi çalışanlarına "Mesleki Rol Gelişim" eğitimi verildi.

Van İl Sağlık Müdürlüğünün toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimde konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, 112 komuta kontrol merkezinin hasta ve hasta yakınlarıyla iletişime geçmede önemli bir merkez olduğunu belirtti.

112'nin öncelikle acil sağlık hizmetleri başında geldiğini ifade eden Yanmaz, "112'nin ruhunu değerlendirmek gerek. 2010 yılında başlatılan Mesleki Rol Gelişimi eğitiminin Van'da 15.'sini düzenledik. Komuta kontrol merkezinde özveriyle çalışan arkadaşlarımız var, son derece ulvi ve değerli bir görev üstlenmekteler. Burada insan sağlığına hizmet vermekteyiz. Verilen bu eğitimlere önem vermekteyiz. Eğitim alan arkadaşlarımız, eminim ki birçok insanın hayıtının kurtulmasına vesile olmuştur" dedi.

Dr. Yanmaz, komuta kontrol merkezinde bulunan personelinin hayatla ölüm arasındaki çizgede görev yaptığını belirterek, "Kimi zaman kalp masajı, kimi zaman enjeksiyon yapmak, kimi zaman damar yolu açmak düşer. 112 personelin rolü ise, bu saydıklarımızın hiçbirini içermez. Bizim rolümüz normal hayat akışının dışındaki olaylarla karşılaşmış insanların yaşadığı krizi yönetmek, kimi zaman yaşamla ölüm arasındaki mücadelelerinde koordinasyon sağlamaktır. Dahası bunu sadece ses ve söz kullanarak yapmaktayız" diye konuştu.

Mesleki Rol Gelişimi Eğitmeni Rahime Atan ise, 112 çalışanları olarak çoğu zaman riskli olayların içine girebildiklerini belirterek, "Bazı anlarda hastalarla veya yakınlarıyla yapılan görüşmelerde bazı söylem ve davranışlar gerilime sebep olabiliyor. Ekim ayında başlatılan meslek rol eğitimine 65 kişi katılım sağladı. 112 acil sağlık hizmetlerinde yeni başlayan arkadaşlarımız bulunuyor, bu eğitimlerimizi özverili bir şekilde kendilerine aktarmaktayız. Daha önce bu eğitimi alan arkadaşlarımızda bilgilerini yenilemeleri açısında tekrar katılmaktalar" ifadelerini kullandı.

Van'da sağlık personeline ‘Mesleki Rol Gelişim’ eğitimi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.