Van'da polis basın açıklamasına tazyikli suyla müdahale etti

Van'da polis basın açıklamasına tazyikli suyla müdahale etti

Lice İlçesi'nde 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylar Van'da da protesto edildi. Basın açıklamasının okunduğu sırada polis kitleye tazyikli suyla müdahale etti.

VAN - BDP, Lice İlçesi'ndeki olayları protesto etmek amacıyla Feqiye Teyran Parkı'nda basın açıklaması yapılacağını bildirdi. Basın açıklamasına, aralarında Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya'nın da bulunduğu yüzlerce yurttaş katıldı. Polis grubun buradan dağılmasını ve daha önce belirlenen noktaya gidilmesini istedi.

Ancak kalabalık buradan ayrılmayarak basın açıklaması yapmayı sürdürdü. BDP İl Başkanı Musa İtah, basın açıklamasını okuduğu sırada da polis basınçlı suyla müdahalede bulundu. Yapılan müdahale sırasında Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Kaya ile Hatice Çoban da ıslandı.

Kitlenin müdahaleye taşlarla karşılık vermesi üzerine Cumhuriyet Caddesi'nde bazı iş yerleri kepenklerin kapatırken, bir çok vatandaş da atılan gazlardan etkilendi.

Olaylar sırasında 1 gencin gözaltına alınması üzerine gerginlik yeniden tırmandı.

Bu sırada gencin annesi ağlayarak polislerin elinden çocuğunu çekip götürdü. Ara sokaklardaki olaylar devam ederken, polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

van12.jpg

van2-002.jpg

van3-002.jpg

van4-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.