Van’da Kürt Dil Bayramı etkinlikleri

Van’da Kürt Dil Bayramı etkinlikleri

Van Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Perperok Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri ‘Dil Günü’ etkinlikleri kapsamında muhteşem gösteriler sundu. Miniklerin gösterileri izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

YÜKSEKOVA HABER

VAN - Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet yürüten Perperok Kreş ve Gündüz Bakımevi'nin ilk öğrencileri düzenlenen yılsonu etkinliği renkli bir mezuniyet törenine imza attı.

15 Mayıs 2015 tarihinde kurulan Kürtçe Kreş ve Gündüz Bakımevi ilk mezunları için Kürt Dil Bayramı Gününde mezuniyet töreni düzenlendi.

i-1-20160516142536.jpg

 

15 Mayıs Kürt Dil Bayramı Günü dolayısıyla Nuda Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlik için salon rengarenk balonlarla süslendi. Etkinlik öncesi öğrencilerin sezon boyunca yaptıkları çeşitli resimler sergilendi

Öğrenciler etkinlik için gelen aileleri sahneye çıkarak selamladı. Etkinliğe Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sedat Töre’nin yanı sıra öğrenciler ve aileleri katıldı.

i-2-962.jpg

 

Perperok Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin tanıtımın yapıldığı sinevizyon gösterimi ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sedat Töre, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı’nı kutladı. Kreşin zorlu bir uğraş ile açıldığını ve Van’da bir ilk olduğunu ifade eden Töre, tüm zorluklara rağmen çocuklara kendi anadilleri olan Kürtçe ile eğitim vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kreşten mezun olan tüm öğrencileri tebrik eden Töre, ailelere de Kürtçe dilinin önemine değinerek çocukları ile Kürtçe konuşarak, onları ana dillerini bilen ve konuşan bir şekilde yetiştirmelerini istedi.

i-3-453.jpg

Perperok Kreş ve Gündüz Bakımevi'nin yetkilisi Çimen Ümit ise yaptığı açıklamada misafirlere ve çocuklara programa katıldıkları için teşekkür etti. Bugünün Kürt Dil Bayramı olduğunu söyledi ve bugünü tüm Kürtler için kutlu olmasını istedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler kreş tarafından kendilerine verilen eğitim ile öğrendikleri enstrümantalleri çalarak Kürtçe şarkılar söyledi. Öğrenciler tarafından söylenen şarkılara salonda bulunan aileleri de ritim tutarak eşlik etti.

i-4-184.jpg

 

Öğrenciler daha sonra etkinlik kapsamında bale, koro ve tiyatro oyunları ile sahne alırken, etkinlik kapsamında müzik dinletisi de sunuldu. Etkinlik yaklaşık üç saat sürerken, etkinlik içerisinde şiir dinletisi de yapıldı. Etkinlik sonunda aileler Van Büyükşehir Belediyesi'ne bu hizmetinden dolayı teşekkür etti.

Öğrenci velileri de bu hizmetleri nedeniyle Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.

i-5-077.jpgi-6-033.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.