Van'da kiraların arttırılmasına Ticaret Odası'ndan sert tepki

Van'da kiraların arttırılmasına Ticaret Odası'ndan sert tepki

Van'da son zamanlarda konut kiralarının yüksek oranda arttırılmasına VATSO'dan tepki geldi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO), Van'da son zamanlarda yüksek oranda konut kiralarının arttırılmasını sert tepki göstererek, "Yüksek kiralama ve satış işlemleri ticari ahlakla bağdaşmayacağı gibi geleneksel ev sahipliğimize de yakışmayacaktır" denildi.

Van TSO’dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Son günlerde çevre ve ilçelerden ilimize göç dalgasının başladığı, ilgili kurum ve kuruluşlarla yaptığımız görüşmelerde ifade edilmiştir. Bu göç olayının kitlesel olmadığı, münferit olmasına rağmen özellikle barınma konusunda sorunlar yaşandığı ifade edilmektedir. Bununla beraber ilimizde gayrimenkul kiralamalarında belirlenen rayiç bedellerinin üzerinde spekülatif artışların gerçekleştiği kamuoyuna yansımaktadır. Takdir edileceği üzere zorunlu ya da isteğe bağlı olarak gerçekleşen göç hareketlerinde büyük mağduriyet ve travmalar yaşanmaktadır. Bu göç hareketlerini fırsat bilerek göç eden ailelere yönelik uygulanacak yüksek kiralama ve satış işlemleri ticari ahlakla bağdaşmayacağı gibi geleneksel ev sahipliğimize de yakışmayacaktır."

DEPREM HATIRLATMASI

İlimizde yaşanan depremler sonucunda hemen hemen herkesin zorunlu göç faaliyetleri nedeniyle yaşadığı mağduriyetin bugün komşu il ve ilçelerimizden ilimize gelen kardeşlerimize yaşatılması ahlaki olmayacaktır. Göç meselesi toplumsal bir vakadır. Bu vaka içinde yer alan insanlarımızı kucaklamamız gerekmektedir. Bu nedenle kiralama ve satış işlemlerine ilişkin kamuoyuna yansıyan yüksek bedelli kiralama ve satış işlemlerinden ivedilikle vazgeçilmesi ve spekülasyonlara sebep vermeden ticari ahlak ve etik kuralları çerçevesinde insani ve vicdani sorumluluk ile hareket edilmesi gerektiğini kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.