Van'da HDP'li tüm belediyelere kayyum atandı

Van'da HDP'li tüm belediyelere kayyum atandı

Muradiye, Başkale ve Özalp belediyelerine kayyum atanması ile partinin yerel seçimde kazandığı 10 belediyeden eşbaşkan adayları KHK'li oldukları gerekçesiyle mazbataları verilmeyen üçü dışındaki diğer 7 belediyeye kayyum atanmış oldu.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Batman’ın Beşiri ilçesinin İkiköprü Belde Belediyesi ile Van’ın Özalp, Muradiye ve Başkale belediyelerine dün İçişleri Bakanlığı kararı ile kayyum atandı.

Bu atamalarda partinin yerel seçimlerde kazandığı 65 belediyeden 28'ine kayyum atanmış oldu.

HDP’nin Van'da kazandığı 10 belediyeden Çaldıran, Edremit ve Tuşba belediyeleri eşbaşkanlarına Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç oldukları için mazbataları verilmezken, 31 Mart sonrası farklı tarihlerde kayyum atanan Van Büyükşehir, Erciş, Saray ve İpekyolu belediyelerine Muradiye, Başkale ve Özalp belediyeleri eklendi. Yapılan bu son kayyum atamaları ile birlikte kentte HDP'li belediye kalmadı.

Kayyum atanan Muradiye, Başkale ve Özalp belediye eşbakanları ise, Cuma gününden bu yana İl Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutuluyor.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum