Van’da hayat durma noktasına geldi

Van’da hayat durma noktasına geldi

Van’da aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi.

Dün sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Karla birlikte gelen zorlukların yanı sıra kış aylarının güzel görüntüleri de ortaya çıktı.

Kimi vatandaşlar iş yeri ve araçlarını temizlemeye çalışırken, yağıştan etkilenen hayvanlar ise yiyecek bulma telaşına kapıldı.

2016 yılının ilk gününe kar ile uyanan kimi vatandaşlar da kardan adam yapmaya çalışırken, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı ekipleri ise, kaldırımlarda biriken karları temizlemek için seferber oldu.

Etkili olan kar yağışı nedeniyle henüz uçak seferleri yapılamıyor.

Van-Doğubayazıt karayolu ise Tendürek Geçidi’nde yol açma çalışmaları sürerken, Bahçesaray yolunun ise ilk kez ulaşıma açık olduğu bildirildi.

Van Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise, Bahçesaray’da 68, Başkale’de 132, Çaldıran’da 103, Çatak’ta 133, Edremit’te 15, Erciş’te 131, Gevaş’ta 34, Gürpınar’da 145, İpekyolu’nda 35, Muradiye’de 59, Özalp’ta 21, Saray’da 30 ve Tuşba ilçesinde ise 70 olmak üzere toplam 976 mahalle ve mezra yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.