Van'da Hasta Kadına 10 Saatte Ulaşıldı

Van'da Hasta Kadına 10 Saatte Ulaşıldı

Van’ın Gürpınar ilçesinde etkili olan kar ve fırtınadan dolayı yolların kapanması sağlık ekipleri zor anlar yaşattı.

Gürpınar ilçesine bağlı Kırgeçit Mahallesi’nde kanamalı hasta olan Sacide Ateş, yolların kapalı olması nedeniyle zor analr yaşadı.

Yakınları tarafından 112 Acil Servis ekiplerine haber verilmesi üzerine Mahalleye sevk edilen ambulans, kar ve tipiden dolayı kara saplandı.

112 Ekiplerine yardım için Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) bölgeye sevk edildi. Kara saplanan ambulans çıkarılırken, bu kez fırtınadan dolayı yolun kapanması engel oldu. Gürpınar Belediyesi yol ulaşım ekipleri ile irtibata geçen sağlık ekipler, bölgeye bir greyderin gelmesini istediler. Olayın olduğu yere gelen greyder, tipi ve fırtınadan dolayı zaman zaman kendisi de kara saplandı. Yaklaşık 6 saatlik çalışma sonucu mahalleye ulaşan ekipler, hastaya evinde yapılan ilk müdahalenin sonrasıdan 10 saatlik mücadele sonucu hasta kadın kurtarılarak Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hastaneye kaldırılan kadının eşi Şuayip Ateş, eşinin rahatsızlandığını ve yolların kapalı olmasından dolayı hastaneye götüremediğini belirtten Ateş, "Sağolsunlar hastamı hastaneye ulaştırmak için sağlık ekipleri kar ve fırtınaya aldırış etmeden mahalleye geldiler. Sağlık ekipleri ve belediyenin yaklaşık 10 saatlik çalışmaları sonucu eşimi hastaneye ulaştırdılar. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.