Van'da gözaltına alınan 16 kişi serbest bırakıldı

Van'da gözaltına alınan 16 kişi serbest bırakıldı

Van'da önceki gün yapılan baskınlarda gözaltına alınan ve aralarında Ankara patlamasını gerçekleştiren TAK üyesi Abdulbaki Sömer'in babası, ağabeyi, amcası ile DBP yöneticilerinin de bulunduğu 16 kişi, serbest bırakıldı.

Van'da önceki gün Ankara saldırısını gerçekleştiren TAK üyesi Abdulbaki Sömer'in taziyesine ve evlere yapılan baskınlarda gözaltına alınan ve aralarında Sömer'in babası, ağabeyi ile DBP İl Eşbaşkanı'nda bulunduğu 16 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından 16 kişi, Sömer'in taziyesine katıldıkları ve Sömer'in posterini açtıkları gerekçesiyle "Suçu ve suçluyu övme" ile "Örgüt propagandası yapma" iddialarıyla tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. 

Mahkemece ifadeleri alınan Sömer'in babası Musa Sömer, ağabeyi Nuri Sömer, amcası Mehmet Sömer, DBP İl Eşbaşkanı Caziye Duman, DBP eski İl Yöneticisi Fadıl Barıştıran, Barış Anneleri Üyesi Hediye Kaçak, Fevzi Acer, Mustafa Keleş, Meryem Abi, Serkan Duman, Hüsnü Duman, Saadet Öklü ve çocukları Birhat, Nurullah, Ozan ve Sakine Öklü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.