Van’da elektronik bilet dönemi başladı

Van’da elektronik bilet dönemi başladı

Van'ın ulaşımının en önemli projelerinden olan elektronik bilet sistemi "Belvan Kart" Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun katılımıyla start aldı.

Halk Eğitim Merkezi önünde düzenlenen tanıtım programı ile Van'daki toplu taşıma araçları bugün resmen akıllı bilet dönemine geçti.

Programda konuşan Vali Murat Zorluoğlu, "Van Büyükşehir Belediyesi artık modern ve teknolojik imkânları da sonuna kadar kullanarak, ulaşım sisteminde tam bir modernizasyon yapıyor. Bugünden itibaren elektronik akıllı bilet uygulamasına ve akıllı durak uygulamasına geçiyoruz" dedi.

Vali Zorluoğlu, "Van'da huzurlu bereketli ve çok canlı bir yılı geride bırakıyoruz. Gerçekten de 2017 yılı Van için, Van esnafı için, Van halkı için, Van'da iş yapan yatırımcılar ve iş adamları için ve hepimiz için oldukça güzel geçti. Nazar değmesin inşallah. Devletimizin, hükümetimizin kararlı duruşu, alanda bizlere sağlamış olduğu birçok ilave imkan ve Van halkının aktif desteği ile bu sene Van'da terörle mücadelede altın bir yıl yaşadık. Çok önemli operasyonlar yaptık. Terör örgütünün teröristlerin vatandaşımızın günlük hayatını olumsuz etkileyecek baskılarını bertaraf ettik. Huzur ve güven ortamı birçok güzelliği de Van'a tekrar getirdi" şeklinde konuştu.

"İran'dan Van'a 500 bin turist geldi"

Kentin turizmine de değinen Zorluoğlu, "Bu yıl sadece İran'dan Van'a 500 bine yakın turist geldi. Huzuru olmayan, kendini güvende hissetmeyen insanların buraya gelmesi mümkün değil. Dışarıdan gelen bu insanların Van'ın ekonomisine Van'ın ticaretine yaptığı katkı hepinizin malumudur. Sadece ticarete değil, dinlenme ve eğlenme sektörüne de çok önemli katkılar yaptı. Yurt içinden de önemli miktarda ziyaretçi aldık. Burada yaz boyunca gece geç saatlere kadar sokaklar caddeler cıvıl cıvıldı. Yine Van'da huzur ve güven ortamı sağlandıkça Van'a sanayi yatırımcılarının da ilgisi çok arttı. Yeni yatırımcılar bizimle görüşmeye başladılar. Hem turizm alanında hem imalat sanayi alanında inşallah önümüzdeki günler Van, yeni yatırımcılar ve yeni yatırımlarla buluşacak. Hükümetimizin uygulamaya koyduğu ve kısa bir içinde açıklanacak olan cazibe merkezleri programı kapsamında da inşallah organize sanayi bölgemiz içerisinde imalat sanayi alanında yeni yatırımlar gerçekleştiriyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından kendine ait "Belvan Kart'la otobüse binen Vali Zorluoğlu, bir süre otobüsle yolculuk yaptı. Birkaç durak sonra otobüsten inen Zorluoğlu ve beraberindekilerle esnaf ziyareti yaptı.

Van’da elektronik bilet dönemi başladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.