Van'da binler Newroz için toplandı

Van'da binler Newroz için toplandı

Van'da binlerce kişi Newroz kutlamaları için kent merkezinde bulunan 2 Nisan Kavşağı'nda toplanmaya başladı. Kentin farklı mahallelerinde de Newroz ateşleri yakıldı.

Van'da valiliğin aldığı yasak kararına rağmen binlerce yurttaş, Newroz kutlaması için 2 Nisan Kavşağı'nda toplanmaya başladı. Evlerinden çıkıp gruplar halinde Newroz alanına doğru yürüyüşe geçen kent sakinleri, yolda polislerin engellemeleri ile karşılaşmalarına rağmen alana doğru gitmeyi sürdürüyor. 

Şehit Fırat, Xaçort, Karşıyaka mahallelerinde yaşayan yurttaşlar ise alana kitle halinde gitmek üzere toplandı. Toplanan kitle daha sonra sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde alana doğru yürüyüşe geçti. 

Kutlamaya katılacak olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise bulunduğu Ağrı'dan kente doğru yola çıkmasının ardından yüzlerce araçlık konvoy ile Erciş yolunda karşılandı.
Demirtaş'ı karşılayan konvoy ardından kutlamanın yapılacağı kent merkezine doğru yeniden hareket etti. 

Öte yandan merkez İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerine bağlı mahallelerde bir araya gelen gençler ise Newroz ateşleri yaktı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.