Van ve ilçelerinden Yüksekova'ya yardımlar sürüyor

Van ve ilçelerinden Yüksekova'ya yardımlar sürüyor

Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden Hakkari'nin Yüksekova ilçesine yardımlar sürüyor. Son olarak Erciş ve Saray belediyeleri gıda yardımında bulundu.

ERKAN ÇAPRAZ / YÜKSEKOVA HABER

Erciş ve Saray Belediyesi, sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Yüksekova ilçesine gıda malzemesi yardımında bulundu. 

Erciş Belediyesi tarafından hazırlanan paketler mağdur ailelere ulaştırılmak üzere kamyonlara yüklenirken yükleme sonrası belediye meclis üyeleri gönderilen yardımlara ilişkin bir açıklama yaptı.

'DEPREMİ YAŞAYAN BİZ ERCİŞLİLER BU DURUMLARI BİLİRİZ'

Yapılan yardımla ilgili konuşan Belediye Meclis üyesi İzzet Bütün, Yüksekova'da kirli bir savaş sonucu şehrin yarısından çoğunun yıkıldığını belirterek, "70 günü aşkın sokağa çıkma yasağı vardı. Yüksekova halkı göçmen durumuna düştü. Kirli bir savaş sonucu ilçenin yarısından çoğu yıkıldı. Evler talan edildi. Biz de Ramazan ayı dolayısıyla Erciş Belediyesi ve Erciş halkı olarak kendileriyle dayanışma içerisinde olduk. Bu yardımların ve dayanışmaların barışa vesile olmasını umuyoruz. Biz Erciş Halkı ağır bir deprem yaşadık, bu durumu biliyoruz. Her yerden bize yardım geldi. Dayanışmanın uzatılan elin ne kadar kıymetli olduğunu en çok biz biliyoruz'' şeklinde konuştu.

SARAY'DAN YÜKSEKOVA'YA GIDA YARDIMI

Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerinden de yardımlar gelmeye devam ediyor. Saray Belediyesi de 18 Bin TL'lik gıda yardımının dışında 5 ton pirinç yardımında bulundu.

Meclis kararıyla alınan gıda yardımı Yüksekova'ya gönderilirken Saray halkı ise Yüksekova halkı ile yardımlaşma programı kapsamında mahallelerde toplanılan 2 tır gıda ve giyim yardımını Yüksekova'ya ayrı gönderildi.

vn1-003.jpg

vn2-009.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.