Van TV ve Doğu Radyo çalışanları eylemde

Van TV ve Doğu Radyo çalışanları eylemde

KHK kapsamında kapatılan 23 televizyon ve radyo arasında bulunan Van TV ile Doğu Radyo çalışanları hukuksuz olarak değerlendirdikleri kapatma kararına karşı eylemdeler.

YÜKSEKOVA HABER 

VAN - Türkiye’de 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan 668 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile aralarında İMC TV, Hayatın Sesi, TV 10, Denge TV, Van TV, Jiyan TV, Azadi TV ve Zarok TV’nin de bulunduğu 12 televizyon kanalı ve 11 radyonun kapatıldı.

Kapatma kararının ardından 23 televizyon ve radyonun kapısı bir bir mühürlenirken, Van’da yayın yapan Van TV ile Doğu Radyo’nun kapısı da mühürlendi.  

Bu kararın ardından aralarında Van Büyükşehir Belediye eşbaşkanları, siyasetçiler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu farklı heyetler Van TV ve Doğu Radyo’da destek ziyaretinde bulunuyor. tarafından destek ziyareti

Katma kararına karşı televizyon binasının önünde eylem yapan Van TV ile Doğu Radyo çalışanları uğradıkları hukuksuzluğun giderilmesini istediler.

Eylemlerinin ikinci gününde polis zoruyla mühürlenen televizyon bahçesinin dışına çıkartılan gazeteciler 6 gündür burada eylemlerini sürdürüyorlar.

Eylemlerine ilişkin  açıklama yapan, Van TV Genel Koordinatörü Serdar Altan, Van TV gibi bir çok televizyon ve radyonun hukuksuz bir şekilde kapatıldığına dikkat çekerek, hukuksuz olan bu kararı kınadıklarını söyledi.

Van olarak bölgede iyi işler yaptıkları için bu uygulama ile karşı karşıya kaldıklarını anlatan Altan, televizyon çalışanları olarak bu karara karşı 6 gündür eylemde olduklarını belirtti ve Ekledi: “Muhalif sesleri kıstılar. Aykırı sesleri istemiyorlar. Bu kararı tanımıyoruz. Televizyonumuzu yeniden açacağız bu yüzden direniyoruz”

Van TV muhabirlerinden Fazıl Elçi ise Van ve Türkiye halkının sesi oldukları için seslerinin kıstırıldığını ifade etti.

Televizyonun kapatılması ve mühürlenmesi kararına karşı başlattıkları eyleme izin verilmediğine dikkat çeken Elçi, hukuksuz olarak gördükleri kararlara karşı mücadelelerinin süreceğini söyledi.

6 gündür eylemde olduklarını belirten Van TV muhabirlerinden Hakan Arslan, bugün Türkiye’de bir çok televizyon ve radyonun kapıldığını ve kapısının mühürlendiği ifade etti ve ekledi binlerce çalışanın mağdur edildiğine dikkat çekti.

Arslan, şunları söyledi: "Biz inanıyoruz ki yakın bir zamanda tekrar işimizin başına döneceğiz. Hukuk sadece bize değil herkese lazım. Kameralarımızı alıp sayha çıkmak halkımızın sorunlarını ekranlara taşımak istiyoruz. Halkımız ve sivil toplum örgütlerimizin basınına sahip çıkmalarını bekliyoruz.”

Doğu Radyo Genel Yayın Koordinatörü Leyla Ayaz, 1995 yılından beri Van’da yayın yaptıklarını ancak 3 gün önce seslerinin kısıldığını belirterek gece yarısı binalarının ve stüdyolarının zorbalıkla kapatıldığını kaydetti.

6 gündür eylemde olduklarını anlatan Ayaz, basına karşı geliştirilen bu uygulamaları kabul etmeyeceklerini ifade etti. Ayaz, avukatların da aralarında bulunduğu bir heyetin Ankara’da temaslarda bulunduğunu sorunun hukuk içinde çözülmesi için çaba gösterdiklerine dikkat çekti.

v5-002.jpg

v2-008.jpg

v4-003.jpg

v1-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.