Van Hakkarililer derneği açıldı

Van Hakkarililer derneği açıldı

Van’da kurulan Hakkârililer Eğitim, Kültür, Sanat, Dayanışma, Yardım ve Koruma Derneği  bugün açılışını gerçekleştirdi.

VAN - Derneğinin açılışına Hakkari ve ilçelerin çok sayıda yurttaşın yanı sıra VATBO Başkanı Salman Toprak, Eski Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, Van Orman İşletme Müdürü  A.Celil Özkan, İzmir HAKDER Yönetim Kurulu Üyesi Lezgin Önalve yazar İhsan Çölemerikli de katıldı.

Hakkârililer derneğinin açılış konuşmasını yapan yazar İhsan Çölemerikli: “Derneğin açılışında emeği geçen tüm arkadaşları canı gönül den tebrik ederiyorum. Gerçekten de Van’da böyle bir derneğin açılışına ihtiyacımız olduğunu belirtmek isterim. Umarım bu dernek faaliyetlerine her zaman sahip çıkarız” dedi. Çölemerikli Hakkari ve İlçelerindeki insanların öz güvenlerini kazanma zamanın geldiğini de belirtti.

Dernek Başkanı Zümeyran Şimşek ise derneklerinin Hakkari ve İlçelerini kapsayan bir oluşum olduğunu belirterek, yurttaşların derneklerine sahip çıkmalarını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum