Van Büyükşehir’den Yeni Şafak’a yalanlama

Van Büyükşehir’den Yeni Şafak’a yalanlama

Van’da HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla düzenlenen mitingin ardından Yeni Şafak gazetesinin, belediyenin çalışanlarına mesaj göndererek zorla mitinge gönderdiği yönündeki haberini yalanladı.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, kentte bugün bölgedeki sokağa çıkma yasaklarına karşı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla gerçekleştirilen mitingin ardından Yeni Şafak gazetesinin, belediyenin çalışanlarını zorla mitinge gönderdiği yönündeki haberini yalanladı.

Haberde geçen "...derhal eşiniz ve çocuklarınız ile mitinge katılım sağlayın. Mitinge katılmayan işçiler hakkında soruşturma başlatılacaktır" şeklindeki ifadelerin belediye ile hiç bir alakasının olmadığı vurgulanan haberde, “Çukur medyası ve onun silahşörlerinin bir uydurması olan bu mesaj, günlerdir belediyelerimiz hakkında yapılan art niyetli açıklamaların devamıdır” denildi. 

Belediyenin mesaj sisteminden mitinge katılım ile ilgili hiçbir mesaj, duyuru ve uyarının gönderilmediğinin de paylaşıldığı açıklamada, haberde kullanılan mesaj fotoğrafının fotoşop olduğu, fotoğrafta "mesaj atan" kısmında yer alan "VANBLD" kodunun belediyeyle alakası olmadığının belediye kodunun "VANBELEDİYE" olduğu da belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.